Eminem - Özüne Dönüş: Bölüm I - Eminem Turkey | Eminem Hakkında Haberler, Çeviriler, Videolar

Breaking

24 Şubat 2014

Eminem - Özüne Dönüş: Bölüm I


 İlk önce yazı serisinin konseptinden bahsetmek istiyorum. Eminem'in hap bağımlılığı ve Proof'un öldükten sonra yaşadıkları ve de özüne geri dönmeye çalışmasını konu alacak bu yazı serisi. Baktığınız da bu durumlar kolay atlatılabilecek gibi geliyor değil mi? Ama düşündüğünüz gibi değil tabii ki de. Empati yaparak Eminem'in ne kadar zor günler geçirdiğini farketmeniz zor olmamalı. 

I. Bölüm | Hap ve Alkol bağımlılığı, vesaire vesaire..

Eminem'in yanlış hatırlamıyorsam '98 yılından beri hap ve alkol sorunu vardı. Alkol sorununda If I Had'de ufaktan bahsediyordu. Haptan her albümünde bahsetmiştir her halde. '98 yılında başlayan bu bağımlılıklar, 2002'de Proof'un açıklama yapmasıyla Eminem'in bu bağımlılıklardan kurtulduğunu gösteriyordu. Lakin daha sonra -şöhretin dezavantajı olsa gerek- uyku sorunuyla karşılaştı. Adını hatırlamadığım bir hap kullanıyordu sürekli. Ve uyku hapı yetmezmiş gibi farklı hapları da kullanıyordu. Bir günde 50'den fazla hap attığını da söylemişti. Ve bir röportajında bu bağımlılıkları yüzünden intihara kalkıştığını, evde baygın bulunduğunu, eğer hastaneye yetiştirilmeseydi öleceğini dahi söylemişti Em'. 

Bu hapları neden kullandığını sorabilirsiniz. Anlatayım efenim. Bilirsiniz Eminem, 2000-2004'ün en ünlü isimlerindendi, hatta ismiydi. Sürekli medya onun peşinde, ona çelme atmaya çalışan insanlar, yoğun iş hayatı ve vereceği konserler nedeniyle Eminem bitkin haldeydi. Eminem bu yükü hafifletmek için haplara abanmaya başladı. Sonucunda adam dibe çöktü, kilo aldı [fotoğrafı], kariyerindeki en kötü günleri yaşadı. 

Kilo almasının sebebini ise şu şekilde açıklamıştır;

"Kendimi plastik gibi hissettiğim anlar oldu. Yüzüm şişko bir plastikti. Yiyordum fakat ilaçlar bana açlık duygusu veriyordu. Çünkü bu şey midendeki şeyleri eritiyordu ve mideni tıka basa doldurmana neden oluyordu. Bu kilo almamın ve şişmemin nedenidir." (Kaynak: Complex Magazine 2009)

Hap bağımlılığı Eminem'e çok bedel ödetti. Belki de kariyerini daha sağlam albümler ile süsleyebilir, kendisini sevenleri üzmeyebilir. İstemediği bir şekilde rehabilitasyonda dört senesini boşu boşuna harcamazdı. Eminem bazen hapları neden aldığını bile unuttuğunu söylemiştir. 

Eminem ilk kez 2005'te rehabilitasyona başvurdu. Orada başarı edindi ama o başarısı pekte uzun sürmedi. Bir tanıdığının vasıtasıyla o mavi hapları yeniden kullandı. Ve olay bu sefer ciddileşerek ölüme feyk atmaya kadar gitti. Sonunda bu konuda Elton John'dan yardım istedi. Elton John ise en büyük destekçilerinden biri oldu. Tedavisinin öncülerinden biridir Elton John. Ona teşekkür etmek lazım. Göründüğü gibi uyuşturucu bir beladır, ne yapıyormuşuz? Uyuşturucu kullanmıyor muşuz. [Kaynak: gecce.com]

Şimdi diyeceksiniz ki: "O kadar şey yazdın, bir kere bile Proof'tan bahsetmedin amk". Evet haklısınız. Bahsetmedim çünkü yazının sonlarına doğru anlatmak istedim. Pekala o halde anlatayım. Proof'un bar çıkışında vurularak öldürülmesi Eminem'e bir şok etkisi yaratmıştı. Cenazesinde hüngür hüngür ağlayan bir Eminem vardı. Bu ard arda gelen şok haberler Eminem'i hap kullanmaya teşvik etti yukarı da bahsettiğim gibi. Düşünün ki sizin kardeşten öte olduğunuz bir insanı kaybediyorsunuz ve bunun sonucunda dibe batıyorsunuz. İşte Eminem'in de durumu böyle. 

Bu olaylar Eminem'in kariyerini cidden kötü etkiledi diyebilirim. Yukarı da dediğim gibi kariyerine daha iyi albümler sığdırabilirdi, hayranlarını üzmezdi. Bundan sonraki bölümde hapların Eminem'in diskografisine olumsuz etkilerine ve özüne dönüş çabalarına değineceğim. Şimdilik bu serinin ilk yazısı bu kadar (Saat 22:36 - 24 Şubat 2014). Sağlıcakla kalın değerli takipçiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder