Eminem'in Lil Wayne ile düet yaptığı 3 şarkıda da Lil Wayne'e diss atması - Eminem Turkey | Eminem Hakkında Haberler, Çeviriler, Videolar

Breaking

24 Şubat 2014

Eminem'in Lil Wayne ile düet yaptığı 3 şarkıda da Lil Wayne'e diss atması

  

Merhaba, yine ben. 

Bu yazıyı Twitter'da tweetler halinde daha önce paylaşmıştım. Blogda da olmalı dedim. 
Öncelikle aşağıdakiler kesinlikle çeviri veya alıntı değildir ve tamamen bana aittir, kendi incelemelerim sonucunda bulduğum şeylerdir.

Eminem, Lil Wayne ile üç şarkıda düet yapmıştır. Ve bu üç şarkının üçünde de Lil Wayne'e diss atmaktadır. Düşünün, biriyle düet yapıyorsunuz ve aynı şarkıda o kişiye diss atıyorsunuz. Bu müthiş bir yetenek örneğidir. Eminem bir dahidir. Lil Wayne'nin ne kadar salak olduğunu anlamak için ise birebirdir.

#1 No Love

No Love'da Eminem'in verse'ünden önceki nakaratta Em ve Wayne beraber söylemektedirler. Bu kısımda Eminem, Wayne'e sübliminal diss atmaktadır. Eminem, Relapse'den sonraki depresif ve zor zamanında müziğe ara verdiğinde Lil Wayne, Em'e sebepsiz yere diss atmıştır. Eminem, No Love'da karşılık olarak Lil Wayne'e kendi şarkısında diss atar. "You kicked me when I was down." (Zor zamanımda bana tekme attın.) "What goes around comes around." (Ne ekersen onu biçersin.) 
Yetenek, Eminem'in Lil Wayne'e düet yaptıkları şarkıda diss atıp Lil Wayne'in bunu fark etmemesidir :D

#2 Forever

Eminem, Forever şarkısında Lil Wayne'e sübliminal diss atmaktadır. Şarkıda Drake, Kanye West ve Lil Wayne gibi üç salak ile düet yapmaktadır. Diss attığı kısmı ise şöyle açıklayayım. 
"He's wondering if he should spit his slow, fuck no. Go for broke." (O yalnızca albümünün ne kadar satacağını merak eder. Risk al.) (Burada spit his slow, albüm satışları anlamında kullanılmıştır.)
Lil Wayne embesili, şarkılarında albümlerinin satmasıyla ilgili konuşur da durur. Ancak bu embesilin TOPLAM albüm satışı sadece 15 milyondur. Eminem bugüne kadar 120 milyondan fazla albüm satmıştır. Ki sayılmayanlarla beraber bu sayının 150 milyondan fazla olduğu düşünülüyor. 
Eminem'in sadece tek albümü zaten bu kadar veya bundan daha fazla satmaktadır. Mesela Eminem'in sadece MMLP albümü 32 Milyon satmıştır. The Eminem Show 27 milyon vs. Eminem tek albümüyle Wayne malının toplam albüm satışının 2 katını satabiliyorken Wayne'in konuşması komik kaçıyor :D 

#3 Drop The World

Ve üç. Eminem, Drop The World şarkısında da düet yaptığı Lil Wayne'e sübliminal diss atmaktadır.  Lil Wayne, Forever şarkısında "I'm resting in the lead, I need a pillow and a cover." (Liderlik koltuğunda dinleniyorum. Bana bir yastık ve örtü lazım.) demektedir.  Eminem, Drop the World'de Wayne'e karşılığını verir. "Sleep on me, that pillow is where you head'll lie. Permanently, bitch, it's beddy-bye." (Üstümde uyuyorsun, işte bu yastık, kafanı koyduğun yer. Kalıcı olarak uyursun, bir daha uyanamazsın.)  Yani benim üstümde uyursan, yataktan ölü çıkarsın demektedir Eminem. Müthiş bir metafor. Eminem gerçekten zeki bir insan.

Bu yazı Eminem'in ne kadar zeki olduğunu göstermeye yetiyor. İleride Eminem'in yaptığı kelime oyunları ve mecazlar ile ilgili ayrıntılı bir yazım olacak. Takipte kalın.

Saygılarımla, Emin.

twitter.com/NomadCRY (Kişisel hesabım, yukarıdaki yazıyı Twitter'da yazmıştım, benzer paylaşımlar için takip edin.)
twitter.com/EminemTurkeyBlg (Blog hesabımız, Eminem ile her türlü bilgiye güncel olarak buradan ulaşabilirsiniz. Twitter'daki açık ara en iyi türkçe Eminem fan hesabıyız.)
facebook.com/EminemTeamTurkeyFans

1 yorum:

  1. ve forever şarkısında kanye eminem'in verse'unu duyduktan sonra kendi verse'unu yeniden yazmak zorunda kalmıştır. :D

    YanıtlaSil